Nieuwsberichten

Stand van zaken - december 2022

We hopen in 2023 met goed nieuws te komen! Zoals bekend heeft het besluit van de gemeente om de openbare parkeerplaatsen niet in het project te plaatsen grote gevolgen voor de haalbaarheid van het plan. En helaas doen de stijgende bouwprijzen er nog een schepje bovenop. Maar, samen met onze partners, doen we er alles aan om één van de alternatieven toch rond te krijgen. We maken Nijkerk tenslotte graag weer een stukje mooier! Zodra we goed nieuws te melden hebben laten we dat uiteraard weten. 

Voor nu wensen we alle belangstellenden en betrokkenen bij Wonen bij de Toren een fijne Kerst en alle goeds voor het nieuwe jaar!

Van Wijnen is rondom Kerst en nieuwjaar twee weken gesloten. Van vrijdag 23 december tot en met vrijdag 6 januari is ons kantoor in Harderwijk dicht.
Maandag 9 januari pakken we onze projecten weer enthousiast op! 

 

Stand van zaken - juli 2022

De parkeerplaatsen in de parkeerkelder voor het winkelende publiek zijn komen te vervallen. Dit besluit noodzaakt ons om het ontwerp van de parkeerkelder aan te passen en om alternatieve indelingen van de parkeerkelder én van het project te bekijken. Er liggen op dit moment diverse varianten die worden uitgewerkt. We zijn hierover in gesprek met onze partners in dit project. Om tot een goed plan te komen heeft dit proces meer tijd nodig en kunnen wij u daarom nog niet meer vertellen. Uiteraard doen wij er alles aan om u zo spoedig mogelijk met positief nieuws te berichten.

Sommigen van u hebben via de website een voorkeur voor één of meerdere bouwnummers aan ons doorgegeven. Onze dank hiervoor! In verband met de aanpassing van het project is het niet meer mogelijk om uw voorkeuren door te geven. Uw huidige voorkeuren blijven bewaard in uw persoonlijke account totdat we gaan starten met de verkoop. Indien u nog geen voorkeuren heeft doorgegeven komt deze mogelijkheid er ook voor u zodra we meer duidelijkheid hebben over de verdere invulling van dit project.

 

 

Fijne Feestdagen!

Het is alweer zover, alweer een jaar voorbij gevlogen! Een jaar waarin we met z'n allen weer terugkijken op een bijzondere periode maar ook gelijk weer vooruit kijken naar alles wat het aankomende jaar ons gaat brengen.

De kantoren van Van Wijnen zijn tijdens de kerstvakantie gesloten van vrijdag 24 december tot en met vrijdag 7 januari. Vanaf maandag 10 januari zijn wij weer bereikbaar. Wij wensen u hele fijne feestdagen en een sprankelend 2022!

Wintersfeer

Prachtig in wintersfeer

Achter de schermen zitten wij niet stil. Speciaal voor deze winterperiode hebben wij een tweetal impressies in wintersfeer laten maken. Begin volgend jaar presenteren wij u een virtuele tour door één van onze appartementen zodat u een goede indruk krijgt van deze woonruimte. Ook kan het zo zijn dat u onze informatieve film voorbij ziet komen, waarin alle betrokken partijen een toelichting en uitleg geven over dit bijzondere project!

Update 

Op de locatie is het een bedrijvigheid van jewelste. Het terrein is al voor een groot deel opgeschoond en de asbestsaneringswerkzaamheden zijn bijna achter de rug. Ook zijn grote delen van de bestaande panden gesloopt. Zoals inmiddels wel bekend, heeft de gemeente het besluit over de parkeerplaatsen in de parkeerkelder van het plan moeten uitstellen en is dit besluit doorgeschoven naar de eerste maanden van 2022. Zodra er een positief besluit genomen is, gaan wij zo snel mogelijk in verkoop. Wij hebben er alle vertrouwen in!

 

Stand van zaken

Werkzaamheden op locatie

Rondom de locatie zijn al eerder bouwhekken geplaatst en diverse voorbereidende onderzoeken uitgevoerd. Ook hebben de Nuts-partijen de kabels en leidingen verlegd. Op korte termijn gaat het werkterrein verder opgeschoond worden. De asbestsaneringswerkzaamheden worden vervolgd en ook worden grote delen van de bestaande panden gesloopt. De werkzaamheden vinden plaats tussen medio november 2021 en maart 2022. Uiteraard zijn de omwonenden hierover geinformeerd.

Stand van zaken uitstel 'start verkoop' 

In dit project komt ook een royale parkeergarage. Deze parkeergarage is bestemd voor de bewoners. Ook zal de gemeente een groot aantal parkeerplaatsen afnemen. Helaas heeft de gemeente het besluit over deze parkeerplaatsen moeten uitstellen. Omdat dit een groot onderdeel van het project omvat heeft dat consequenties voor de planning. We hopen dat het besluit over de gemeentelijke parkeerplaatsen eind van dit jaar genomen kan worden. Helaas betekend dit vertraging van de verkoopplannen. Zodra er een positief besluit genomen wordt gaan wij aan de slag om zo spoedig mogelijk te kunnen starten met de verkoop.

Geef uw voorkeur vast door!

Ondanks dat de 'start verkoopdatum' nog niet bekend is hebben we wel de website, de impressies en sfeerplattegronden bijgewerkt. Bent u enthousiast geworden? Alle appartementen en stadswoningen zijn nu al te bekijken op de website. En met de prijsranges erbij heeft u een goed beeld van wat u straks kunt verwachten. Kijkt u alvast naar welk appartement of stadswoning uw voorkeur uitgaat. U kunt het eenvoudige via de website laten weten.

Zo geeft u uw voorkeur aan:

  1. Selecteer het bouwnummer van uw eerste voorkeur en klik op 'voorkeur doorgeven'
  2. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord
  3. Klik op het tabje 'mijn woning' 
  4. Heeft u interesse in meerdere bouwnummers? Klik dan terug op de interactieve kaart. Klik het bouwnummer van uw 2e, 3e, 4e etc. voorkeur aan en klik op 'voorkeur doorgeven' om uw voorkeur toe te voegen aan uw account.

Let op: het doorgeven van uw interesse is nog geen definitieve inschrijving en geeft u geen voorrang op de inschrijving.

 

Start verkoop uitgesteld

Op donderdag 25 maart jl. heeft de gemeenteraad van Nijkerk geen besluit genomen over de parkeergarage. Daarmee is de start van de verkoop helaas tot nadere orde uitgesteld. Een nieuwe datum voor de start verkoop kunnen wij nu nog niet geven. Zodra wij meer weten laten wij u dit weten!

 

Weer een stap verder!

Op de website zijn inmiddels wat meer uitgewerkter impressies geplaatst. Want niet alleen de uitstraling van de gebouwen en de geveldetails zijn verfraaid. Ook de uitwerking van de binnenzijde van het plan geeft een nog grotere diversiteit aan de appartementen, maisonnettes en stadswoningen met praktische plattegronden en indelingsvarianten.

De authentieke bebouwing langs de Holkertstraat, Torenstraat en Brink wordt steeds fraaier en de eigentijdse en meer moderne binnenstraat (tussen de Holkertstraat en de Brink) krijgt meer uitstraling. Het ontwerp is recent aan Welstand (officieel de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit) voorgelegd en positief beoordeeld. Dat betekent dat we nu kunnen toewerken naar de afronding van het ontwerp.

Nu we de ontwerpfase kunnen afronden gaan we starten met de voorbereiding van de bestemmingsplanprocedure. In december wordt het uitwerkingsplan ter inzage gelegd en gaan we het plan verder uitwerken voor de start verkoop. Als alles volgens plan verloopt kunnen we medio februari/maart 2021 starten met de verkoop. Uiteraard houden wij u op de hoogte!

 

 

Uw eigen persoonlijk account

Welkom op de website van ‘Wonen bij de Toren’ in Nijkerk.

Voor dit nieuwbouwproject zijn inmiddels de verkoopvoorbereidingen gestart. Om op de hoogte te blijven en de nieuwsbrieven te ontvangen is het van belang om een persoonlijk account aan te maken op deze website. Uw gegevens komen in dit persoonlijke account, waar u zelf de beheerder van bent. U kunt uw gegevens dus zelf aanpassen of verwijderen op ieder gewenst moment!

Ga naar de pagina interesse om uw account aan te maken.

Wie werkt er aan het plan

Architectenteam Nijkerk heeft in opdracht van projectontwikkelaar Van Wijnen, Smink Vastgoed B.V., Woningstichting Nijkerk en in samenspraak met de gemeente Nijkerk gewerkt aan de uitwerking van een woningbouwplan én een parkeergarage op de plek van de voormalige Jumbo-supermarkt aan de Torenstraat in Nijkerk.

De start verkoop van de appartementen en de woningen vindt naar verwachting rond de zomer plaats en de bedoeling is om eind 2020 te starten met de sloop- en bouwwerkzaamheden.

Presentatie omwonenden

Onlangs hebben omwonenden kennis kunnen maken met de eerste beelden van het toekomstige nieuwbouwproject ‘Wonen bij de Toren’ in Nijkerk. Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt aan de uitwerking en naar verwachting kan het plan in het voorjaar van 2020 aan de gemeenteraad van Nijkerk ter inhoudelijke kaderstelling worden voorgelegd zodat daarna gestart kan worden met de bestemmingsplanprocedure. De panelen van deze avond zijn te bekijken op het kantoor van makelaardij Van der Horst aan de Holkertstraat 12 in Nijkerk.

   

Heeft u belangstelling?

Schrijf u nu vast in en wij houden u op de hoogte!

schrijf u in

Volg ons op Facebook

wonenbijdetoren

Schrijf u nu in

wonenbijdetoren